Alpenverein OEAV.CZ Svycarsko

Objevte kouzlo sněžnic

Dovolená na konci zimní sezóny má své neopakovatelné kouzlo, dny jsou dlouhé, sluníčko na terasách příjemně hřeje. Můžete se vydat na pěší výlet, na běžky ve vyšších polohách nebo na sněžnice, kde vás nezaskočí i kdyby někde už náhodou sníh chvíli chyběl.

Sněžnice se můžete vzít s sebou, ale pokud je zatím nemáte a chtěli byste je vyzkoušet, není problém si je na místě vypůjčit. Hodit se k nim budou i hůlky.

Alpenverein OEAV.CZ Svycarsko

Jednodenní výlety i vícedenní přechody

Ve Švýcarsku se sněžnice v posledních letech těší velkému zájmu a mají mnoho předností. Trénink potřebujte minimální, jsou lehké a snadno je navážete i na batoh, nepotřebujte k nim žádnou další infrastrukturu, prostě jen nazujete a jdete. Jste sami v nádherné přírodě. Pokud tedy i vy toužíte nezatěžovat přírodu, pak je to pro vás ideální sport. Švýcaři ho už objevili a dnes najdete prakticky ve všech střediscích značené trasy pro sněžnice i pro pěší. Vyznačeny jsou i vícedenní přechody s přespáním ve vysokohorských chatách. Vyzkoušejte Via Silenzia v Engadinu. Nádherné výhledy zažijete na sněžnicích nad Aletschským ledovcem nebo v regionu Jungfrau. Trasy pro sněžnice jsou v mapách značeny fialovou barvou a jejich přehled pro celé Švýcarsko naleznete na webu SchweizMobil.ch.

 

Související článek
Cestování

ZImní aktivity ve Švýcarsku

Švýcarsko je mekkou pro lyžaře a jistota skvělé lyžařské zábavy.

Alpenverein OEAV.CZ Svycarsko

Jarní běžkování

Není ještě nutné odkládat ani běžky, jen je třeba si vybrat běžecké okruhy, které jsou na vysokohorských plošinách jako Engstligenalp nad Adelbodenem, Gemmi nad Leukerbadem, Motta Naluns nad Scuolem apod. Samozřejmostí jsou zde skvěle upravené stopy pro klasiku i bruslení.

OBJEVUJTE ŠVÝCARSKO
alpenverein oeav edelweiss švýcarsko
Švýcarsko na jedno kliknutí

Bližší a aktuální turistické informace o Švýcarsku naleznete na webu MojeSvycarsko.com, kde si také můžete objednat tištěné mapy a brožury zdarma k zaslání poštou. Nezapomeňte sdílet vaše zážitky ze Švýcarska na Instagramu s hashtagem #MojeSvycarsko – ty nejzajímavější fotografie budou uveřejněny v nadcházejícím vydání tištěného magazínu SWISSmag. 

CESTOVNÍ KANCELÁŘ PRO CESTY DO ŠVÝCARSKA
alpenverein oeav.cz edelweiss ck kudrna
CK Kudrna

S Kudrnou si švýcarských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Katalog zájezdů

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat