Alpenverein OEAV.CZ Salbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm

Vítejte v ráji pohody!

Obec Saalbach Hinterglemm v Salcbursku, která se nachází v nadmořské výšce 1003 metrů, má hned několik tváří. Na první pohled obyčejná rakouská horská vesnice je známá nejen jako lyžařská oblast, ale do povědomí mnoha outdoorových nadšenců se zapsala také jako eldorádo horské cyklistiky a pěší turistiky.

Alpenverein OEAV.CZ Salbach Hinterglemm

Ráj bajkerů, eldorádo pěší turistiky

S příchodem léta se Saalbach Hinterglemm se sousedním Bikeparkem Leogang a oblastí Fieberbrunn mění v oblíbenou destinaci pro horskou cyklistiku. Více než 90 km trailů 
a 9 supermoderních lanovek vedoucích na sedm vrcholů zajišťuje neomezené bajkerské zážitky. Navíc si na stovkách kilometrů cyklotras v širokém okolí najdou svůj ideální terén i dálkoví cyklisté, jezdci na gravelech či e-bikeři.

Turisté a horolezci vyráží ze Saalbach Hinterglemmu časně ráno, hned po posilující snídani. Nelze se jim divit, protože na ně čeká více než 400 km turistických tras. Stezky vedou
k malebným jezerům, hlubokými lesy, po travnatých horských hřebenech s nádhernými výhledy a svěžími alpskými pastvinami nebo na skalnaté vrcholy. Odměnou jim jsou daleké výhledy na oblé hřebeny Pinzgauských hor, rozeklané vrcholky Kitzbühelských Alp a zasněžené štíty Vysokých Taur. Stačí jednoduše vyrazit a starosti každodenního života nechat hluboko 
v údolí. Speciální výzvou jsou značené dálkové trasy Seven Summits, Home-of-Lässig-Walk 
a Pinzgauer Walk.

Související článek
Cestování

Víkendovka v Saalbachu aneb jak si užít pěší túry v bajkerském ráji

Myslel jsem to dobře, ale dopadlo to jako vždycky. Obdržel jsem Joker Card otevírající dveře všech...


Třešnička na dortu?

Typická alpská kuchyně. Vždyť spokojené chuťové pohárky jsou stejně důležitou součástí úspěšné dovolené jako snímky ve fotoalbu.

Dovolená v Saalbach Hinterglemm: vzpomínky, které přetrvají. Opravdová pohoda!

V zimě patří Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn se svými 270 kilometry sjezdovek a 70 nejmodernějšími lanovkami a vleky k nejlepším lyžařským střediskům v Alpách. Mimořádná je rozmanitost zdejších sjezdovek i svahů mimo ně. Celé dny můžete řezat oblouky na upravených tratích anebo hledat ještě neprojeté lajny v prašanu. Lyžařské dobrodružství nabízí i snowparky se svými zábavnými sjezdovkami plnými skokánků, tunelů a nečekaných zákrut. Bílé stopy se zkrátka táhnou celou oblastí. Skutečnou výzvou pro náruživé lyžaře je největší lyžařský okruh v Alpách: 65 kilometrů sjezdovek, 32 vleků a 12 400 výškových metrů sjezdů, který sportovně založení jedinci zvládnou objet za přibližně 7 hodin.

Na své si přijdou také běžkaři, začátečníci i profesionálové, vyznavači klasiky i bruslení. 
Čeká je perfektně připravená síť běžeckých okruhů všech stupňů obtížnosti.

Pokud není lyžování vaším šálkem kávy, můžete si obout sněžnice a vydat se na průzkum zimních turistických tras nebo se projít po alpské obdobě mostu Golden Gate. Romantici se zabalení v teplých dekách projedou údolím Glemmtal na saních tažených koňmi a užijí si idylku na vyhlídkové plošině Baumzipfelweg. Dobrodruzi lačnící po akci mohou oblast prozkoumat z ptačí perspektivy při letu na paraglidu. Lyžařská oblast je také rájem sáňkařů, kteří si mohou sjíždět kopce až dlouho do noci.

Alpenverein OEAV.CZ Salbach Hinterglemm

Mistrovství světa v alpském lyžování 2025 se bude konat v Saalbachu

Po 34 letech od legendárního MS v lyžování v roce 1991 budeme od 4. do 16. února 2025 společně slavit svátek lyžařských sportů! Vstupenky budou dostupné od prosince 2023.

Generálkou na tuto netrpělivě očekávanou událost bude vrcholné finále Světového poháru v alpském lyžování v termínu 16.–24. 3. 2024 

Program závodů

Vzrušení zaručeno! Běžný lyžařský provoz bude během závodů zajištěn bez omezení.

Alpenverein OEAV.CZ Salbach Hinterglemm
HOME OF LASSIG
 alpenverein, oeav, Saalbach, logo
Saalbach Hinterglemm

Informace a kontakt:

Tourismusverband Saalbach Hinterglemm
Glemmtaler Landesstraße 550
A-5753 Saalbach Hinterglemm
T: +43 6541 680068
contact@saalbach.com
 

CESTOVNÍ KANCELÁŘ PRO VAŠE CESTY
 alpenverein, oeav, kudrna, logo
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si rakouských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat