alpenverein, oeav, 4 ferraty v oblasti Hallstattu, které si nesmíte nechat ujít, Die Panoramaquerung am Gosauseeklettersteig foto: Rudi Kain Photografie

4 ferraty v oblasti Hallstattu, které si nesmíte nechat ujít

Zajištěné cesty, které jsou zážitkem na celý život. Dobře odjištěné trasy s parádními výhledy.

Zeptali jsme se místních, které cesty bychom si neměli nechat ujít, když přijedeme do oblasti Dachstein-Salzkammergut. Zde jsou tedy tipy na nejkrásnější ferraty v okolí městečka Hallstatt: Leadership Klettersteig, Gosausee Laserer Alpin Klettersteig a Donnerkogel Klettersteig a jako bonus rodinná ferrata Little Bear.
 

alpenverein, oeav, Hallstatt, Leadership Klettersteig Bad Goisern Aussicht

Leadership Klettersteig na vrchol Predigtstuhl

Zejména v horní části cesta nabízí originální lezecká místa, jako je skluzavka a skalní hřebínek. Chcete-li si túru trochu prodloužit, doporučujeme k ferratě Predigstuhl přidat ferratu Törlwand a případně ferratu Ewige Wand.

Na trase je zapotřebí síla v pažích jelikož už na začátku na vás čeká poměrně strmé stoupání. Cestě potkáte kromě ocelových lan také žebříky a místy i mírný převys.

Více informací o ferratě.

 alpenverein, oeav, Hallstatt, König Dachstein wacht über die Kletterer

Laserer Alpin Klettersteig nad jezerem Gosausee

Mimořádně atraktivní zajištěná cesta přímo u cesty od parkoviště. Čeká vás výborně zajištěná trasa nad hladinou jezera s nádhernými výhledy na masiv Dachsteinu. Poté, co překonáte traverz těsně nad vodou, po žebříku Himmelsleiter (žebřík do nebe), se dostanete stěny nad cestou, odkud se z nejvyššího bodu pokocháte výhledy na Gosauský ledovec a Dachstein.

Více informací o ferratě.

 alpenverein, oeav, Hallstatt, Die Himmelsleiter- eine außergewöhnliche Attraktion

Donnerkogel Klettersteig

Ferrata Donnerkogel s “žebříkem do nebe” patří s přehledem k nejkrásnějším v okolí. Nástup není dlouhý, od horní stanice lanovky Gosaukamm trvá jen 15 minut, samotný výstup potom trvá 3 až 4 hodiny v závislosti na vaší rychlosti a zkušenostech s lezením po via ferratách. "Žebřík do nebe" se nachází mezi vrcholem Zwieselalm a Donnerkogel.

Více informací o ferratě.

 alpenverein, oeav, Hallstatt, Little Bear Familienklettersteig am Dachstein Krippenstein

Little Bear Klettersteig

Nová rodinná via ferrata na "Stoa" je dobrodružný zážitek speciálně pro děti. Tato zajištěná cesta je ideální pro děti a začátečníky. Kromě špetky adrenalinu nabízí především nevšední horský zážitek pro celou rodinu. Nováčci si užijí skvělý zážitek z lezení po ocelových lanech, kramlích a visutých mostech. Lezeckou trasu obtížnosti A mohou zdolat děti a začátečníci měřící více než 1,35 m.

Více informací o ferratě.

Navštivte Solnou komoru a Dachstein
 alpenverein-oeav-salzkammergut-dachstein-logo
Salzkammergut Dachstein

Alpská oblast Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut je výjimečným příkladem krajiny jedinečné krásy a zvláštního významu, která je zároveň svědkem rané a kontinuální lidské, hospodářské a kulturní činnosti.
- Výbor UNESCO: prosinec 1997

Cestovní kancelář pro cesty do Rakouska
 alpenverein, oeav, kudrna
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si rakouských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat