Alpenverein OEAV.CZ Mojekolo

6 nejčastějších důvodů, proč si lidé kupují elektrokolo

Jeden říká: „Ukáááž!“ Druhý zase: „E-bike? Nikdy v životě!“ Elektrokola rozdělila cyklisty na dva neslučitelné tábory. Pojďme ale dát stranou všechny předsudky a podívat se, co dobrého e-biky přinášejí do našich životů. Který z 6 argumentů pro elektrokolo by vás přesvědčil?
 

1. Vyveze vás výš

Díky přípomoci elektromotoru dojedete k výhledům, které vám doteď zůstávaly skryty. Zdoláte prostě stoupání, na která byste si jinak netroufali. Už nebudete muset před jízdou v duchu počítat kopečky a plánovat cestu tak, aby jich bylo co nejméně.

2. Doveze vás dál

Elektrokolo vám dodá pocit volnosti. Vyrazíte, kam budete chtít, a nemusíte se omezovat jen na tisíckrát projeté stezky kolem komína. S plně nabitou baterií a moderním elektromotorem dáte i 100 km za den. To už je solidní akční rádius. Na celkový dojezd mají samozřejmě vliv i výškový profil trati, povrch, po kterém jedete, vaše váha, protivítr a spousta dalších faktorů. Když to ale nebudete celou cestu „hulit“ na nejvyšší stupeň asistence, vydrží motor „přišlapávat“ klidně celý den.

3. Budete tam rychleji

Asistence elektromotoru je nejvíce citelná při rozjezdech a jízdě do kopce. Právě ve stoupáních vám elektrokolo pomáhá udržet nasazené tempo, čímž výrazně zvýšíte průměrnou rychlost jízdy. V cíli tak budete rychleji a taky méně utahaní. Stále častěji si lidé pořizují elektrokolo do města jako alternativu k hromadné dopravě. S elektrokolem totiž nikdy neuvíznete v zácpě.

Další 3 důvody najdete v pokračování článku v magazínu MOJEKOLO.CZ

Slevy pro členy Alpenvereinu OEAV.CZ
Alpenverein OEAV.CZ Moje kolo
Moje Kolo

Členové Alpenvereinu registrovaní kanceláří OEAV.CZ mohou využít jednorázovou slevu na nákup anebo servis jízdních kol v prodejnách MOJE KOLO.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat