Alpenverein OEAV.CZ Zell am See

Dny plné událostí v přírodě mezi ledovci, horami a jezerem

Pokud si myslíte, že hory, třpytivý sníh, svěží vzduch a svůdná krajina jsou tím nejlepším fitness centrem na světě, budete v Zell am See-Kaprun uspokojeni po všech stránkách. 

Alpenverein OEAV.CZ Zell am See

V zimě si užijete se Ski ALPIN CARD na více než 408 kilometrech sjezdovek maximální svobodu a zážitky: včetně velkolepých panoramatických sjezdovek s výhledem na Zellerské jezero a více než 30 třítisícových vrcholů, freeridových tras v blízkosti lanovek, nejlepších snowparků na světě a jediné ledovcové lyžařské oblasti Salcburska. 

V letních dnech nabízí křišťálově čisté jezero Zeller See na svých plážích vysněný odpočinek a osvěžení. Ať už se jedná o pěší turistiku, cyklistiku, trailový běh, jógu, triatlon, horolezectví, golf, stand-up paddleboarding, plavání nebo paragliding: Zell am See-Kaprun nabízí rozmanité možnosti, jak se věnovat oblíbenému sportu nebo vyzkoušet něco zcela nového. Například zdolání první třítisícovky v životě nebo nasednutí na elektrokolo.

Alpenverein OEAV.CZ Zell am See

5 nejzajímavějších aktivit, které v Zell am See-Kaprun musíte zažít

Freeride na Kitzsteinhornu

Ledovcová oblast Kitzsteinhorn je proslulá snowparky, nedotčenými svahy s hlubokým sněhem a také skvělými podmínkami na sjezdovkách, které využívají i mezinárodní lyžařské týmy. Freerideři ocení nejen prašan, ale také pět značených tras. „Freeride Info Base“ a „Info Pointy“ na jejich začátku poskytují důležité rady ohledně bezpečnosti v terénu a informace o aktuálním stupni lavinového nebezpečí. V rámci „Freeride Monday“ se navíc konají workshopy pro začátečníky i pokročilé lyžaře. 

Alpenverein OEAV.CZ Zell am See

Sjezdovka „Trass“ na Schmittenhöge

Schmittenhöhe je oblíbený vrchol přímo nad Zell am See. Vrchol je dostupný přímo z centra města prostřednictvím čtyř údolních stanic lanovek. Jde o oblast, která je jako stvořená pro rozmanité zimní sporty, navíc s nádherným výhledem na třítisícové vrcholy národního parku Vysoké Taury. Pro ambiciózní lyžaře je absolutním vrcholem sjezdovka „Trass“ na Schmittenhöhe, která je okořeněna výhledem na jezero. O výzvu jde především kvůli sklonu 70 % a výškovému rozdílu 1 000 metrů.

Alpenverein OEAV.CZ Zell am See

Kulinářské hýčkání

Odměnou pro ranní ptáčata jsou čerstvě připravené sjezdovky při „Ski 'n' Brunch“, kdy se turnikety na Schmittenhöhe otevírají již v 7:00. Požitek ze sjezdu do údolí po liduprázdných svazích následuje útulná zastávka na výborný brunch v chatě. Během akce „Mystic Mountain: Kitzsteinhorn BBQ Night“ se noční ledovec Kitzsteinhorn za zvuku alpských rohů mění ve špičkovou grilovací zónu. Jedno, zda v zimě či v létě: pokud si rádi dopřejete něco dobrého, každý den je tu snídaně na ledovci – v restauraci Gipfel ve výšce 3 029 metrů, anebo se můžete jednoduše zastavit v kterékoliv z gurmánských stanic v lyžařské oblasti Schmittenhöhe a nechat se rozmazlovat kulinářskými specialitami. Mimořádným zážitkem je exkluzivní snídaně Bio-Rosenfrühstück na lodi MS Schmittenhöhe: během vyhlídkové jízdy kolem Zellského jezera si vychutnáte nejen krásné prostředí, ale především skvělé jídlo. 

Alpenverein OEAV.CZ Zell am See

Udělejte něco dobrého pro své tělo: jóga na vrcholku

Chcete-li si zacvičit jógu vysoko nad Zell am See, vyrazte časně nebo se pohodlně vyvezte první lanovkou – ráno budete mít hory téměř pro sebe. Ve výšce 2000 m n. m. vás okouzlí výhled do údolí a na Zellerské jezero. Najděte si ideální místo, kde si můžete zacvičit a udělat něco dobrého pro své tělo – zrelaxovat na klidném místě a hned potom načerpat síly na celý den třeba během snídaně v horské restauraci.

Alpenverein OEAV.CZ Zell am See

Výstup na první třítisícovku

Úplně nahoře pocítíte sílu vysokohorských štítů a intenzivní pocit svobody. Jištěni na laně v doprovodu certifikovaného horského vůdce se státní zkouškou zažijete po 200 metrech výstupu (cca 1 hodina) vlastní třítisícové vrcholové štěstí na 3 203 metrů vysokém Kitzsteinhornu. Výhled na Großglockner a tyrkysově zbarvené přehrady v Kaprunu je jedinečný. V letních měsících se výstup koná jednou týdně a je součástí pestrého letního týdenního programu určeného všem hostům v Zell am See-Kaprun. Objevovat můžete i mnoho dalších vrcholů Vysokých Taur. Spoustu rozmanitých možností nabízí dalších 240 km turistických tras, jež vás ohromí nádherným panoramatem oblasti Zell am See-Kaprun.

Objevujte Zell am See-Kaprun
Alpenverein OEAV.CZ Zell am See-Kaprun
Zell am See-Kaprun Tourism

Brucker Bundesstr 1a
5700 Zell am See, Austria
welcome@zellamsee-kaprun.com

Cestovní kancelář pro cesty do Rakouska
Alpenverein Kudrna
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si rakouských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat