alpenverein, oeav, 4camping.cz

Jak legálně přespat v české přírodě a další rady na léto

Předprázdninové tipy od redakce 4camping.cz

Na webu 4camping.cz najdete nejen vše potřebné vybavení do přírody, ale vedle široké nabídky zboží i celou řadu praktických článků. Zde jsme pro vás vybrali například téma přespávání v české přírodě a užitečné rady, jak správně vybrat turistický batoh nebo co si sbalit na vodu.

alpenverein, oeav, 4camping.cz, turistické batohy

Turistický batoh a co si do něj zabalit

Znáte to? Vyrážíte na výlet jako už tolikrát a pokaždé pracně vytváříte seznam věcí, co sebou a po každé máte strach, že zase na něco zapomenete. Právě v tom by vám mohl pomoci článek o tom, co si sebou zabalit do turistického batohu. Konkrétní seznam je velmi individuální. Záleží, na jak dlouho jedete, kde se budete stravovat, jak jste vybaveni, jaké máte finanční možnosti, kde budete spát, jestli jedete sami nebo s dětmi atd. Inspiraci ale jistě najde každý z vás.

Celý článek

Alpenverein, oeav, 4camping.cz, co si zabalit na vodu

Co si zabalit na vodu

Každé léto se na řeky, vstříc letnímu dobrodružství, vydávají tisíce lidí. Vodní turistika má jednoduše svoje kouzlo, možná i proto je v našich krajinách spjatá s vlastním folklorem.

Zabalit se na vodu je však možná i větší oříšek, než vybrat to správné vybavení na trek nebo klasickou dovolenou. Měli byste mít s sebou vše potřebné, tedy věci do kempu na převlečení, vaření a spaní, zároveň si toho nemůžete zabalit moc kvůli objemu. A pokud se cvaknete, tak potřebujete mít svoje věci chráněné před namočením.

4camping.cz pro vás sepsal jak se zabalit na vodu, to nejdůležitější, na co byste neměli zapomenout.

Celý článek

Alpenverein, oeav, 4camping.cz, horská služba ČR

Horská služba ČR - bdělý strážce moderního turisty

Každý ví, že Horská služba existuje. Ale málokdo ví, jak se v horách chovat, aby jejích služeb nikdy nepotřeboval. V tomto článku si o horských záchranářích je řečeno všechno, co byste před výletem do hor měli vědět. Přihodíme i pár věcí, které vědět nemusíte, zato vás rozhodně překvapí. A na konci najdete doporučení, jak se v horách správně chovat a čím vším záchranářům Horské služby práci co nejvíc ulehčit.

Celý článek

alpenverein, oeav, 4camping.cz, Jak přespat v české přírodě zcela legálně?

Jak přespat v české přírodě zcela legálně?

Sbalit si vybavení a jídlo, hodit na záda batoh a celý víkend vandrovat po lese. Česká vášeň, která v lidech přežila těžké časy války i komunismu, a na kterou pamatují i naše zákony. V ČR je v přírodě dovoleno nejen pobývat, ale také takzvaně „volně nocovat“. Definice „nocování“ se ustálila na tvrzení, že jde o jednorázové přespání bez znaků dlouhodobějšího pobytu. To je například položení karimatky a zalehnutí ve žďáráku, či přespání v hamace. Ráno na místě nelze najít ani stopu po vašem pobytu.

Celý článek

 

Slevy pro členy Alpenvereinu OEAV.CZ
4camping logo
4camping.cz

Členové Alpenvereinu registrovaní kanceláří OEAV.CZ mohou využívat slevy na nákup v e-shopu 4camping na veškeré, i zlevněné, zboží a zboží ve výprodejích.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat