Alpenverein OEAV.CZ HIGH POINT

Kvalita jménem HIGH POINT

HIGH POINT: tradiční, technologicky vyspělá unačka outdoorového oblečení s přísnými pravidly pro kontrolu kvality, respektující etická – ekologická pravidla. Na jejím začátku stálo rozhodnutí zakladatele značky Zikmunda Schwarzkopfa staršího navázat na tradici rodinné výroby elitních produktů ve špičkovém zpracování, vyvíjených výhradně v České republice a proslulých svou trvanlivostí a přidanou hodnotou ekologické udržitelnosti.

Alpenverein OEAV.CZ HIGH POINT

Současnost firmy HIGH POINT je výsledkem více než třiceti let trvající výrobní a obchodní tradice, jež navazuje na více než 100 let historie v podnikatelské tradici rodiny Schwarzkopf západočeské Sušici. Zatímco původní výroba byla zaměřena na kožedělné výrobky, zejména obuv, pásky a komponenty, které bychom dnes spíše zařadili pod hlavičku "fashion produktů", je v novodobé tradici značka vystupující nejprve jako Sport Schwarzkopf, později jako HIGH POINT zaměřena na výrobu špičkového outdoorového oblečení. Ústředním stavebním kamenem je kvalita nezohledňující možnost kompromisů v oblasti materiálového a střihově - technického zpracování. Ta je podpořena nasazením a proklientským přístupem na principu fair play jak ke koncovému zákazníkovi, tak k velkoodběratelům.

Rysem vnitřního vývoje  firmy je schopnost přizpůsobit charakter výrobků extrémním výkonům, které jsou stále častějším rámcem outdoorových aktivit: posouvají-li se hranice výkonu v horách, skalách, vzduchu, je nutné patřičně dimenzovat i oblečení. HIGH POINT po desetiletí respektuje požadavek bezpečného návratu z expedic, lezeckých, běžeckých nebo turistických dobrodružství. Pohybu venku i každodennosti odpovídá i ústřední heslo firmy - Everyday Expedition - každodenní expedice, evokojucí trvanlivost, odolnost a "věrnost produktů".

Alpenverein OEAV.CZ HIGH POINT

Volba materiálů užívaných ve výrobě sleduje funkčnost oblečení, a to hned vedle skologických a estetických pravidel. V současnosti je značka HIGH POINT odběratelem japonských materiálů značky Pertex a Bloc Vent, severoamerického Polartec, španělského IBQ a jiných významných producentů vynikajících materiálů. Kompromis u oblečení HIGH POINT neexistuje ani tam, kde by se nabízel nejvíce - drobné komponenty, nitě, zipy a jiné, jsou rovněž nejvyšší kvality, jmenovat můžeme zipy YKK nebo skvělé nitě Gütterman. V tomto smyslu lze tvrdit, že HIGH POINT je průkopníkem testingu a aplikace některých funkčních materiálů ve střední Evropě. To je spojeno se skutečným hi tech vývojem v oblasti střihů. Důkazem střihově funkcionálního zpracování produktů značky je více než 100 doložených dosažení osmitisícového vrcholu a bezpočet úspěšných "každodenních" expedic. Vrcholné zpracování vysokohroských modelů Talung a Chogolisa se trvale přenáší do modelů "běžnějších" - tím je dán například nezaměnitelný funkční design našich hardshellových bund a technických kalhot. Při zachování ostrého designu je kladen důraz zároveň na jeho maximální účelnost. I v tom tkví genialita těchto produktů: nevadí nijak v pohybu, chrání, resp. usnadňují pohyb v prostředí a terénu nakolik je potřebné - oblečení také zásadně není konfliktní s vybavením na příslušnou disciplínu, naopak, z hlediska pozice kapes, zipů a švů odpovídá používání technického arzenálu pro danou disciplínu.

Alpenverein OEAV.CZ HIGH POINT

Pakliže pro materiály užívané ve výrobě platí, že jsou spíše zahraniční provenience, zcela naopak je tomu v oblasti vývoje a kompletace, tak i oblastí vizí a aplikace trendů. Zásadní je role hlavní technoložky, jejíž invence je spolu s trendy a měnícími se požadavky trhu vtělena do výsledných produktů. Všechny technické výrobky jsou vyrobené ručně za užití špičkových technologií včetně laserového vyřezávání, laminování a jiných pokročilých technik. Fundamentální je ruční šití s nárokem maximalizace přesnosti - to je dílem rukodělné vzdělanosti šiček dílny HIGH POINT. Zkompletovaný produkt prochází přísnou výstupní kontrolou, je vyloučeno vědomě vydat kus s výrobní chybou.

Značka HIGH POINT si drží stálé zaměstnance. Protože jde o firmu rodinnou, pracuje ve firmě na různých pozicích i několik členů rodiny Schwarzkopf. V rámci této záruky jsou respektován vedle ekologické udržitelnosti produktu i další etická hlediska: personální zdroje jsou lokální a s přihlédnutím k důstojnosti každého jednotlivého zaměstnance. Daňová zátěž je odváděna v Plzeňském kraji a České republice. Konceptem není výroba a prodej početně rozsáhlých modelových sérií, nýbrž sledování modelu ekologické udržitelnosti výroby a eticky nezávadného produktu. Značka drží ekologické a jiné certifikace. Součástí jednání značky je otevřený, férový proklientský přístup. Ten zahrnuje čestné jednaní s odběrateli a dodavateli, značka ctí korektní vztahy k orgánům státní správy. Její ekologický postoj zahrnuje jednání pro minimalizaci dopadu výroby na životní prostředí. Značka HIGH POINT si počíná čestně v konkurenčním boji a nepoškozuje reputaci konkurentů.

Alpenverein OEAV.CZ HIGH POINT
Alpenverein OEAV.CZ HIGH POINT
pro vaše cesty za dobrodružstvím
Alpenverein OEAV.CZ Highpoint
Highpoint

Jsme výrobce outdoor oblečení. Jsme česká firma. Jsme milovníci hor. Jsme tady proto, aby tys mohl být venku a užil si to naplno. 

Ušetřete s Alpenvereinem
Alpenverein OEAV.CZ Highpoint
Slevy pro členy Alpenvereinu OEAV.CZ

Členové Alpenvereinu registrovaní kanceláří OEAV.CZ mohou využít slevu na produkty HIGH POINT na kamenných prodejnách.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění