Tree tents na Fräkmüntegg

Lanovky a železnice Pilatus - novinky 2017

Tree tents na Fräkmüntegg

Švýcarskému Luzernu vévodí hora Pilatus Kulm. Z vrcholu se otevírají nejen neuvěřitelné výhledy na Vierwaldstättersee tzv. "jezero čtyř kantonů", švýcarské Alpy, vzdálený Černý les a pohoří Jura, ale i máte zde i novou možnost ubytování na střední stanici gondolové lanovky Fräkmüntegg.

Tree tents na Fräkmüntegg

V nadmořské výšce 1 420 m můžete nově přespat v tzv. Tree tents – stanech zavěšených na slack line přibližně jeden metr nad zemí mezi stromy pod lanovým parkem. Tento nezapomenutelný zážitek si můžete vyzkoušet ve stanovených termínech v průběhu celého léta

V ceně CHF 125 za dospělého je zahrnuta zpáteční jízdenka gondolovou lanovkou z Kriense na Fräkmüntegg, exkluzivní vstup do lanového parku, barbecue, zákuskový bufet, snídaně v restauraci Fräkmüntegg a přenocování ve stanu. Jediné, co si musíte vzít s sebou, je baterka a spací pytel. U restaurace lze na určeném místě rozdělat také táborový oheň. Ve stanech mohou přenocovat 2 dospělí a jedno dítě.

Hora Pilatus Kulm je výjímečná nejen díky nejstrmější zubačce světa, jež vede z Alpnachstadu a kterou vybudoval inženýr Locher jako ojedinělou stavbu v historii zubaček (její dvoje ozubená kola se otáčí kolem svislé osy), ale také nepřebernou nabídkou turistických stezek.

Ve výšce 2 132 m se nachází dva celoročně otevřené hotely a panoramatické restaurace. "Dračí hora", jak je Pilatus Kulm nazýván, je opředena různými legendami a pověstmi o hodných dracích.

Webové stránky

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat