Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko léto

Letní nabídka Švýcarska

Ve Švýcarsku je stále co objevovat

Těšíme se, že letošní sezóna již bude opět probíhat bez omezení. Využijte příležitost navštívit i ty nejatraktivnější lokality v době, kdy zde přece jen nebude takové množství turistů ze vzdálenějších zemí. Švýcarsko toho má tolik co nabídnout...

Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko

Pěší turistika a alpské treky

Dáváte přednost náročnější turistice a etapovým pochodům nebo vás láká spíše pobyt na jednom místě a hvězdicové výlety? Ikonou mezi vícedennními trasami je náročnější, 20denní Via Alpina, z těch kratších můžeme doporučit Via Spluga, Weg der Schweiz, Via Stockalper, Via Engiadina nebo Walserwege. Tipů je mnoho, podívejte se na: 
MojeSvycarsko.com

Jen pozor, pohyb ve vysokých horách vyžaduje respekt k přírodním podmínkám, počasí i patřičné vybavení. 

Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko

Horská kola – megatrend posledních let

Jezdců na horských kolech přibývá a švýcarská střediska na to patřičně reagují – neustále rozšiřují infrastrukturu. Na pomyslnou „špici“ se v posledních letech vyhoupnul nejvýchodnější a nám nejbližší kanton Graubünden, kde bodují zejména střediska Davos Klosters, Engadin a Lenzerheide. Zahanbit se nenechává ani Wallis, který je domovem 47 čtyřtisícovek včetně nejfotografovanější hory Švýcarska – Matterhornu. Tady se můžete vydat do samotného Zermattu, do Saas Fee nebo k Aletschskému ledovci. K top oblastem pro bikery trvale patří i Champery.

Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko

Koupání

Překvapivě široká je i letní nabídka koupání v přírodě. Jezera, zejména ta níže položená, mají nečekaně příjemné teploty až ke 24°C – vyzkoušejte Curyšské, Lucernské, Ženevské nebo v Ticinu Lago Maggiore či Luganské. Koupání je tu všude, a to i přímo v centrech měst. Velmi oblíbené je koupání v řekách. Tady vyniká Rýn v Basileji, Aare v Bernu a Limmat v Curychu. Proud tu teče pořádně, takže je potřeba respektovat bezpečné zásady plavání – umět včas z řeky také vystoupit.

Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko

Rafty a kajaky

Jet na vodu ve Švýcarsku je něco jiného než naše týdenní splouvání Vltavy. Úseky některých řek, povětšinou velmi rychlých, je někdy možné splouvat pouze s průvodcem, jiné naopak můžete sjet na vlastní pěst. K oblíbeným patří například Inn nebo Grand Canyon Rýna. Kajaky můžete hojně vidět i na jezerech. 

Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko

Canyoning

Četné vodopády lákají k vyzkoušení dalšího vodně-horolezeckého sportu – canyoningu. Pro začátečníky je nezbytný průvodce. Vhodné podmínky najdete v oblasti Jungfrau, další oblíbenou oblastí je kanton Ticino.

Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko

Via Ferraty

Stále roste počet příznivců tohoto sportu a tomu úměrně přibývají nové cesty. Dnes via ferratu najdete prakticky v každé oblasti. Jedna z mimořádně náročných je v Leukerbadu, různé obtížnosti i pro úplné začátečníky jsou v Engelbergu a snad nejkrásnější kulisy nabízejí ferraty v oblasti Jungfrau, třeba ta v Mürrenu nad údolím Lauterbrunnen nebo v severní stěně Eigeru. 

Objevujte Švýcarsko
Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko
Švýcarsko na jedno kliknutí

Bližší a aktuální turistické informace o Švýcarsku naleznete na webu MojeSvycarsko.com, kde si také můžete objednat tištěné mapy a brožury zdarma k zaslání poštou. Nezapomeňte sdílet vaše zážitky ze Švýcarska na Instagramu s hashtagem #MojeSvycarsko – ty nejzajímavější fotografie budou uveřejněny v nadcházejícím vydání tištěného magazínu SWISSmag. 

Cestovní kancelář pro cesty do Švýcarska
Alpenverein Kudrna
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si švýcarských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat