Alpenverein OEAV.CZ Attersee-Attergau

Lezecké dobrodružství i letní osvěžení u Attersee

Rekreační oblast Attersee-Attergau ležící v srdci Rakouska v severní části Solné Komory, nabízí pro své návštěvníky dobrodružné aktivity, stejně tak jako relaxaci v malebné přírodě.

Alpenverein OEAV.CZ Attersee-Attergau

Bouldering Spot Forstamt

Pohoří Höllengebirge nabízí několik opravdu dobrých lezeckých míst. Alpské sportovní lezení si můžete užít na Adlerspitz, sportovní lezci najdou dokonale hrubý vápenec na Auboden a bouldering na západní straně masivu je populární již od roku 2002.

Alpenverein OEAV.CZ Attersee-Attergau

Více než 300 cest na celkem 140 “balvanech” činí z boulderingu na jezeře Attersee jedno z největších oficiálních boulderingových míst v regionu Salzkammergut. A co se týče hodnocení, je tu něco pro každého: bez ohledu na to, zda jsi začátečník nebo zkušený lezec, každý si zde přijde na své. Obtížnost se pohybuje od 3b do 8c a trasy jsou kořeněny deskami, přesahujícími plochami s úchyty, které zahrnují úzké římsy a výložníky, otvory a praskliny.

Nádherná scenérie kolem jezera Attersee činí bouldering ještě atraktivnějším.

Alpenverein OEAV.CZ Attersee-Attergau

Attersee je jezero s tyrkysově modrou hladinou a vodou, jejíž kvalita vyhovuje i pro pití.Attergau je ceněno pro svou krásnou kopcovitou krajinu s úžasnými výhledy.

Alpenverein OEAV.CZ Attersee-Attergau

Region nabízí kromě přírodních krás také kulturu, dech beroucí horský svět i nespočet sportovních možností ve vzduchu, na souši, ve vodě i pod vodou. Ať už visíte na ferratě Mahdlgupf, užíváte bouldering v oblasti Forstamt nebo trénujete na lezecké věži Unterach – každý si v masivu Höllengebirge najde své perfektní místo!

Alpenverein OEAV.CZ Attersee-Attergau

Krásný pohled na okolní horské štíty můžete také obidvovat z vesnice Steinbach am Attersee, jenž je zasvěcena horolezcům nebo v přírodním parku Attersee-Traunsee odkud jsou úchvatné výhledy na jezero Attersee zasazené do kopcovité krajiny.

https://attersee-attergau.salzkammergut.at/cz

Boulderingový průvodce stojí 8,50 EUR a lze ho zakoupit v turistické kanceláři ve Steinbachu na Attersee. info.steinbach@attersee.at

Více informací o destinaci Attersee-Attergau

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat