alpenverein, oeav, ferraty, sisi klettersteig rakousko

Na ferraty se Sígou

Společně se zakladatelem firmy HIGH POINT Zikmundem Schwarzkopfem (Sígou), jsme pro Vás vybrali čtyři pěkné a zajímavé ferraty v Rakousku a jednu v Německu. Jedná se o výběr v obtížnosti C až E, jsou tedy vhodné pro již zkušené lezce ferrat.

Ferraty se Sígou jsou videoreportáží průběhu ferraty od začátku až do konce.

alpenverein, oeav, ferraty, grossalber klettersteig Trattenbach Kl. Park Rakousko

Grossalber Klettersteig

Tato zajištěná cesta je jednou z devíti cest a variant ve zdařilém a promyšleném lezeckém areálu u obce Trattenbach ve stěně hory Beisteinmauer. Areál leží v romantickém údolí říčky Tratennbach. Nástup do stěny zabere z prostorného parkoviště, které se nachází přímo pod stěnou, asi 5 min..

Průvodce od High Pointu.

alpenverein, oeav, ferraty, kitzbuheler horn klettersteig rakousko

Kitzbüheler Horn Klettersteig

Tato zajištěná cesta vede v severním svahu stejnojmenné hory, která se vypíná nad městečkem St. Johann in Tirol v Rakousku nedaleko slavného Kitzbühelu. Na tuto ferratu se vydejte, pokud vám jde i o krásné výhledy do okolí a nejen o adrenalin. Zajištěná cesta vede po hřebenu na obtížnosti C/D. Místy výstup přerušují chodecké pasáže, na kterých si odpočinete mezi vlastním lezením. Skála svou pevností a členitostí dává možnost využit přírodních postupových bodů. Závěr výstupu vede příkrým travnatým svahem, kde si při kochání přírodou stále hlídejte, kam šlapete. 

Průvodce od High Pointu.

alpenverein, oeav, ferraty, nasenwand klettersteig rakousko

Nasenwand Klettersteig

Tento výstup je velmi obtížný (úroveň E) a vyžaduje fyzickou i psychickou vytrvalost. Jakmile se do cesty pustíte, již není cesty zpět. Pro ty, kteří nezvládnou celou cestu (cca 2,5 hodiny) v takové obtížností, je zde nově možnost obejít nejtěžší úsek ferratou obtížnosti C/D. Stále je to sice náročné, ale i tato pomoc může být v nouzi vítána. V horní polovině výstupu lze odbočit cesty obtížnosti B/C. 

Průvodce od High Pointu.

alpenverein, oeav, ferraty, sisi klettersteig rakousko

Sisi Klettersteig

Hora Loser se zvedá nad jezerem Altausser do výšky 1 837 m. Vrchol i okolní krajina nad oblastí Ausseer Land jsou pro svůj půvab hojně navštěvovány. Turistický výstup na Loser je snadný a pohodlný. To se již nedá říci o zajištěné cestě v jeho jižní stěně. Výstup touto stěnou není v žádném případě zdarma. Pokud výzvu krásné Sisi přijmete, připravte se na řádnou dávku adrenalinu.

Průvodce od High Pointu.

alpenverein, oeav, ferraty, pidinger klettersteig německo

Pidinger Klettersteig

Pidinger Klettersteig je jednou z nejobtížnějších ferrat v Bavorských Alpách. Ferrata vede na horu Hochstaufen (1 771 m) a její severní stěna, kterou budete zdolávat je vysoká 730 m. Tato trasa vyžaduje pořádnou motivaci, silné ruce a dobrou lezeckou techniku.

Průvodce od High Pointu.

pro vaše cesty za dobrodružstvím
 alpenverein, oeav, highpoint, logo
Highpoint

Jsme výrobce outdoor oblečení. Jsme česká firma. Jsme milovníci hor. Jsme tady proto, aby tys mohl být venku a užil si to naplno.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat