Alpenverein edelweiss OEAV.CZ pohorje

Pohorje – perfektní destinace i pro vás!

800 km2 klidu a srdečných lidí

Pohorje je zelenou oázou na východním okraji Alp, která slibuje klid, odpočinek a únik z každodenních starostí. Je to svět hlubokých lesů, tajemných bažin, hlubokých roklí, otevřených plání a nádherných výhledů. Pohorje vítá s otevřenou náručí každého, kdo je ochoten respektovat místní přírodu a život. Osvoboďte svou mysl na 800 km2 klidu a ponořte se do hlubin nezkrotné přírody –⁠ v létě i zimě.

Pohorje je jednou z nejzachovalejších přírodních oblastí Slovinska

Jedná se o předalpské pohoří na severovýchodě Slovinska, které je z velké části porostlé rozsáhlými jehličnatými lesy. Rozkládá se mezi řekou Drávou na severu a Drávskou nížinou na jihu, na západě zasahuje do Dravogradu a Slovenj Gradce a na východě do Mariboru, druhého největšího města Slovinska.

5 důvodů, proč navštívit slovinské Pohorje 

Prozkoumejte hustou síť turistických stezek vedoucích mezi lesy, jezery a vodopády a pokochejte se krásnými výhledy.

  1. Nádherná příroda, která ukrývá rozmanitou flóru a faunu.
  2. Prales, jezero Lovrenška, Črno jezero a Ribniško jezero, průzračná Lobnica, mohutné vodopády – Šumik, Framski vodopád, vysokohorské louky a pláně.
  3. Krásná panoramata z vyhlídek a vrcholů.
  4. Příběhy a legendy, které obohatí výlet i dětem.
  5. Lokální domácí jídlo a pohostinnost.

Lesem za výhledem – více než 1000 km turistických tras a 240 km cyklotras

V Pohorje najdete mnoho vyhlídkových míst, která rozhodně stojí za namáhavý výstup. I ten je však cíl. 

Ať už se totiž za výhledy vydáte pěšky nebo na kole, pohltí vás všudypřítomné horské lesy prostírající se mezi městy Maribor a Slovenj Gradec. Vydejte se do světa náhorních rašelinišť a mlhavých plání, řek s vodopády a dalších přírodních skvostů. 

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ pohorje

Vychutnejte si pohorjskou gastronomii

Tradiční pohorjská kuchyně vychází z receptů starých babiček a její nedílnou složkou je kvalitní maso, zelenina, lesní plody a luční bylinky. Pohorjská kuchyně je silná a plná aromatických chutí. Mezi typické pokrmy patří pohorjský vývar, tzv. pisker, tradiční aromatická šunka „bunka“ s místním sýrem, jednoduchá omeleta a pohankové „žganci“ s lokálním mlékem či kávou s mlékem.

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ pohorje

Pohorje v zimě

Pět lyžařských středisek (Mariborsko Pohorje, Rogla, Kope, Trije kralji a Ribnica na Pohorju) tvoří z Pohorje ideální zimní destinaci. Společně tyto areály nabízejí 87 km sjezdovek a 34 km běžeckých tratí. Vyzkoušejte rovnou všechny se čtyřdenním skipasem! Kombinace zimních sportů, vynikajících wellness center a krásné přírody je neodolatelná. Mimo jiné zde najdete také nejdelší sjezdovku pro večerní lyžování v Evropě. Sjezdovky jsou vhodné jak pro děti a začátečníky, tak pro nejnáročnější lyžaře. Hosté mají k dispozici připravené zázemí pro mnoho dalších zimních sportů jako je běžecké lyžování, fun parky, sáňkování, turistika, chůze na sněžnicích, zimní turistika...

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ pohorje

Zažijte skitouring jako nikdy předtím

Pohorje, které zaujme ve všech ročních obdobích, je oblíbenou destinací i mezi příznivci skitouringu. Vydejte se smrkovými lesy k jezeru Črno, Lovrenška nebo na vrcholy Jezerski a Črni vrh. Mariborské Pohorje je při dostatku sněhu pro skitouring jako stvořené.
 

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ pohorje
Alpenverein edelweiss OEAV.CZ pohorje
Navštivte Pohorje
CESTOVNÍ KANCELÁŘ PRO VAŠE CESTY DO SLOVINSKA
alpenverein oeav.cz edelweiss ck kudrna
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si Slovinsko užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat