Alpenverein OEAV.CZ MOJEKOLO

Rozhovor s ambasadorem MOJEKOLO Damjanem Siriški

Všichni, kdo pravidelně sledujete náš magazín, jste už jistě postřehli několik článků o kolech a bikové výbavě Damjana Siriški. My v loňském roce zase bedlivě sledovali jeho. Po několika příjemných setkáních a rozhovorech jsme zjistili, že se nám spolupracuje tak dobře, že by stálo za to naši spolupráci posunout o něco dál. Proto jsme Damjanovi nabídli, aby se stal ambasadorem MOJEKOLO, a k naší velké radosti nabídku přijal. Při té příležitosti jsme Damjana vyzpovídali a dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí, které jste možná, stejně jako my, nevěděli...

Damjan Siriški ve zkratce:

  • účastník finále "Česko Slovensko má Talent 2020"
  • vicemistr světa v biketrialu, čtyřnásobný mistr ČR a první Čech, který předvedl backflip na MTB
  • spolutvůrce YouTube kanálu Bike O'Clock, kde tvoří video obsah s Ondrou Šenkem 
Alpenverein OEAV.CZ MOJEKOLO

Už není tajemstvím, že do nového roku vjíždíš jako náš MOJEKOLO ambasador. A mě zajímá, jaká máš od naší spolupráce očekávání? S čím jsi do toho šel?

Za příležitost být ambasadorem MOJEKOLO jsem velmi rád. Tým lidí kolem této značky jsem poznal zrhuba před rokem a velmi mě nadchla přátelská atmosféra a profesionalita všech, se kterými jsem napřímo spolupracoval. 
Dalším pro mě významným bonusem naší spolupráce je portfolio špičkových značek komponentů a vybavení, které MOJEKOLO/společnost Schindler do ČR dováží. Z těchto značek jsme vybrali několik, které perfektně využiju při svých bike aktivitách. Mít v zádech podporu silného partnera, jako je Mojekolo, mi umožní více se soustředit na letošní projekty a všechny mé aktivity. A navíc v centrále v Kravařích servírují skvělou kávu.

 

Na které produkty z portfolia www.mojekolo.cz se těšíš nejvíc?

Na e-shopu lze najít perfektní produkty top značek pro všechny druhy cyklistiky, v minulých letech jsem zde mimochodem sám pravidelně nakupoval.

Značku plášťů Continental používám díky jejich kvalitě už několik let a nyní k nim mám přístup přímo od distributora pro ČR. Také se těším, až vytáhnu do akce své nové helmy Cratoni, které jsou designem i kvalitou špičkové. Moje kola se těší na péči od čističů RSPpedály Exustar mám už také odzkoušené s maximální spokojeností. Dále se těším na nářadí SKSsvětla KNOG a mnoho dalších dílů a vybavení.

Alpenverein OEAV.CZ MOJEKOLO

Doteď bylo tvoje hlavní kolo Norco. Zůstáváš kanaďanům věrný i letos?

I letos pokračuji jako ambasador značky kol Norco a jsem za to nesmírně rád.

 

My jsme si spolu povídali asi před rokem, jen pár dnů po tom, co jsi oznámil spolupráci s Norco. Tehdy jsi na svého Sighta pěl neskutečné ódy. Jak bys ho zhodnotil po tom roce, co na něm jezdíš? Je to furt stejná láska?

Na svém Norco Sight jezdím už rok a názor na něj jsem nezměnil. To kolo je neskutečný! Svým stylem a intenzitou ježdění Sighta vůbec nešetřím - kdo občas koukne na naše videa, ví, o čem mluvím. Nerad bych, aby to vyznělo jako reklamní fráze, ale Sight mě překvapuje pokaždé, když na něj vlezu - neustále se na něm zlepšuju a zatím jsem nenarazil na jeho limit. 

V mém videu Hometown Freeride jsem Sighta podrobil nejtvrdšímu a nejtěžšímu ježdění, jakého jsem byl schopen. Seskoky z výšky na rovinu, skákání po zábradlí, trialové výskoky a přeskoky, velké dropy do schodů, dirt jumpové a freestylové triky... Sight vše zvládnul naprosto lehce a momentálně hodně trénuju, abych na něm v blízké budoucnosti mohl odjet ještě o level těžší a náročnější věci. Tohle kolo má obrovský tah při jízdě v bikeparku, na trailu nebo v jakémkoliv freeridu - jeho stabilita a obratnost je neskutečná. A když potřebuju šlápnout do kopce, tak jede lehce a rychle. 

A jestli chceš slyšet jeden fór (ale pravdivý) - za celý rok jsem Sighta ani jednou nemusel servisovat. Jedenkrát jsem dotahoval čep na zadní stavbě a párkrát jsem dotahoval povolené dráty u zadního kola a Sight je neustále v top formě. Tohle fakt nechápu. 

Alpenverein OEAV.CZ MOJEKOLO

Troufnu si říct, že většina lidí, kteří nás budou číst, tě zná hlavně z videí, která na Youtube kanálu Bike O'Clock publikujete spolu s Ondrou Šenkem. Jak jste se vlastně vy dva dali dohromady?

S Ondrou jsme se poprvé potkali na tréninku v biketrialové hale v Olomouci před cca čtyřmi a půl lety, kam přijel společně se svým parťákem a mým dlouholetým kamarádem Vaškem Kolářem. Po mnoha letech odloučení od biketrialu jsem v tu dobu začal tuto disciplínu zase hodně trénovat a při onom setkání a ježdění jsme si my tři hodně sedli. Následovalo několik dalších společných tréninků a začaly padat první nápady na nějaké společné projekty, mimo jiné i založení Youtube kanálu. 
Po nějaké době jsem Ondru přizval do svých exhibic a čím víc jsme toho dělali ve dvou společně, tím víc jsme zjišťovali, že máme stejné vize co se týče ježdění, tvoření a dalších projektů. 
Po určité době jsme se takto ve dvou pustili naplno do budování brandu BIKE O'Clock a aktivit s ním spojených a společně nás to baví mnohonásobně víc, než kdybychom si každý kopali sám na svém písečku.

 

A jak se z vás stali youtubeři? 

V době prvních společných tréninků ve složení já, Ondra a Vašek Kolář začaly padat nápady na nějaký společný projekt, do kterého bychom přetavili zábavu a energii, které jsme pociťovali při ježdění. 
Youtube byl pro tohle perfektní platforma. Založili jsme takto ve třech Youtube kanál a vymysleli koncept našich pravidelných videí. 
Po nějaké době jsme přirozeně došli do bodu, kdy dávalo smysl, že se Vašek odtrhne, protože se chtěl víc soustředit na závodní činnost a svoje vlastní projekty. 
Moje a Ondrova vize směřovala jinam a tak jsme zůstali s BIKE O'Clock kanálem my dva. Nutno říct, že jsme s Vaškem neustále skvělí kamarádi a často spolu jezdíme, točíme a chystáme i na letošek společné roadtripy a videoprojekty. 

Po rozdělení jsme trochu změnili koncept videí a začalo to všechno dávat ještě větší smysl a zřejmě to šlo pocítit i na venek, protože kanál začal výrazně růst. Dřív bylo slovo youtuber spíš nadávka, vždycky jsme se chtěli profilovat jako jezdci, kteří mají bohatou závodní kariéru, různé úspěchy a za sebou léta dřiny a tréninku a kteří mimojiné točí na Youtube. Ale jo, Youtube se stal hlavním hnacím motorem našich aktivit, takže jsme youtubeři. Ale ne ti, co sedí v pokojíku, hrají hry a jedí chipsy. Chceme motivovat mladší i starší lidi k cyklistice, sportu a kvalitnímu trávení volného času, protože to je cesta z tohoto zmateného bludiště, kterým je dnešní svět. 

Alpenverein OEAV.CZ MOJEKOLO

Bike O'Clock ale není jen Youtube kanál. Vím, že minimálně před covidem jste obráželi s exhibicemi nejrůznější akce, organizovali jste školy ježdění atd. Jak máte aktivity nastavené teďka, když mají hromadné akce utrum?

S Ondrou jsme vytvořili unikátní formát exhibice, se kterým jsme intenzivně obráželi hromadné akce po celé ČR i v zahraničí. Těsně před vypuknutím koronakrize jsme si i díky účasti ve finále TV soutěže Česko Slovensko má talent nabili na grandiózní sezónu narvanou lukrativními exhibicemi, ale covid všechnu tvrdou práci téměř úplně vymazal. 

V tu chvíli jsme se rozhodli, že půjdeme naplno do mediální tvorby a díky tomu, že jsme s Ondrou dost kreativní a cílevědomí, jsme během jednoho roku dokázali naše aktivity přesunout do on-line prostředí a zajistit si udržitelnost pro naše fungování. Během toho roku a půl jsme jeli 24 hodin denně na 1000 % a díky tomu jsme teď v pozici, kdy můžeme naplno rozvíjet svou kreativitu prostřednictvím ježdění a video produkce. 

Youtube je hnací motor našich aktivit, dále jsme založili unikátní projekt Bikademy.cz, což je naše on-line výuka techniky jízdy na kole, s exhibicemi pokračujeme v lehce omezeném množství, rozvíjíme kolekci oblečení pod značkou BIKE O'Clock, věnujeme se i komerční video a foto produkci a spolupracujeme se značkami a firmami, které oceňují naši vášeň a kreativitu. Neustále plánujeme a pracujeme na dalších projektech, kterými chceme posouvat náš brand dopředu.

 

A co chystáte na rok 2022? Na co se můžeme těšit?

Kromě obrovské nálože pravidelných videí máme v plánu realizovat několik speciálních videoprojektů. První z nich budeme točit během února ve Španělsku, další propracované video edity budou postupně přicházet v průběhu celého roku. 
Máme i hodně zábavných a šílených nápadů pro naše klasické bike vlogy, takže si myslím, že se naši diváci budou dost bavit. Těšíme se také, až rozbalíme naši show na několika super akcích, budeme se neustále věnovat členům naší Bikademy a za zavřenými dveřmi budeme pracovat na novinkách.

Já osobně se pak těším hlavně na to, že si užiju další skvělý rok s kolem a budu se snažit posouvat své limity jak jen to půjde. A bude mi velkou ctí reprezentovat při tom značku MOJEKOLO. 

Slevy pro členy Alpenvereinu OEAV.CZ
Alpenverein OEAV.CZ MOJEKOLO
MOJEKOLO.CZ

Členové Alpenvereinu registrovaní kanceláří OEAV.CZ mohou využít jednorázovou slevu na nákup anebo servis jízdních kol v prodejnách MOJEKOLO.CZ.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat