Alpenverein OEAV.CZ Samnaun Švýcarsko

Samnaun – v srdci cyklistického ráje

Zažijte jízdu na kole ve čtyřech etapách jedinečnou krajinou regionu Švýcarského národního parku –  a to bez zavazadel. Transport zavazadel zabezpečíme z hotelu do hotelu. Máte na výběr tři kategorie hotelů a také místo pobytu, počet etap i délku cyklotrasy ve třech variantách.

Alpenverein OEAV.CZ Samnaun Švýcarsko

Cyklotrasa kolem Švýcarského národního parku – KLASIKA

Alpské průsmyky, pohodlná trasa, rychlé sjezdy, osamělé doliny, čistá příroda a vedle toho nejvýše položený borovicový les v Evropě. Tohle všechno na vás čeká na cyklotrase Nationalpark Bike-Tour kolem stoletého Švýcarského národního parku. Trasa vede vedle oficiální trasy číslo 444 a je jednoduché ji najít i bez cyklomapy. 

Kompletní informace

Každý rok se koná poslední sobotu v srpnu na cyklotrase národního parku cyklistický maraton pod názvem Nationalpark Bike-Marathon.  Délka trasy je dobrovolně volitelná ze čtyř variant a máte možnost startovat i jako 2- a 4-členný tým.

Podrobněji k závodu

Alpenverein OEAV.CZ Samnaun Švýcarsko

Horská cyklotrasa Uina Bernina  – NÁROČNÁ

Po impozantním startu přes skalní soutěsku dolinou Val d’Uina trasa pokračuje dolinou Val Mora, která se vyznačuje jedinečnými skalními útvary. Do Livigna pokračuje Val Minur Marmot- ta-Trail k průsmyku Bernina. Na závěr vás čeká sjezd po Bernina-Express-Singletrail do  vesnice Poschiavo. Dále se pohodlně svezete Rhétskou dráhou k Bernina průsmyku a můžete buď vlakem nebo na kole pokračovat dál až do Horního Engadinu.

Plán trasy

Alpenverein OEAV.CZ Samnaun Švýcarsko

NOVINKA - cyklotrasa na horském elektrokole regionem Švýcarského národního parku

Cyklotrasa na horském elektrokole spojuje  nejhezčí trasu národního parku a Uina-Bernina cyklotrasu. První dva dny jedete po trase č. 444 s možností flexibilního prodloužení. Třetí den vede cesta směrem na průsmyk Berninapass a pokračuje dále kolem ledovce Morteratsch Gletscher do vesnice Zuoz. Poslední den sjedete do lázeňského města Scuol s odbočkou kolem jezera Lai Nair ve vesnici Tarasp.

Detailní plán trasy a výškový profil

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat