Alpenverein OEAV.CZ Shilthorn

Schilthorn – aréna zimních sportů

Oblast Mürren-Schilthorn se rozprostírá ve výškách od 1 600 do téměř 3 000 metrů nad mořem, což z ní dělá nejvýše položené lyžařské středisko regionu Berner Oberland. Díky tomu jsou skvělé sněhové podmínky takřka jistotou. Není výjimkou, když se v horní části Birg-Schilthorn lyžuje až do konce dubna. Dokonce i na začátku května oblast láká spoustu nadšenců telemarkového lyžování na vynikající sníh a každoroční festival Telemark Only.

Alpenverein OEAV.CZ Shilthorn

Oblast nabízí přibližně 50 kilometrů perfektně připravených sjezdovek v celé škále obtížnosti. V blízkosti vleků Maulerhubel a Winteregg se nachází mírné svahy pro nezkušené lyžaře a snowboardisty, zatímco sjezdovky v oblasti Schiltgrat potěší ty, kteří rádi přijmou další výzvy. Zdatní lyžaři si v oblasti Birg-Schilthorn užívají sněhovou nadílku a často strmé sjezdy. Sjezdovka č. 9 - příhodně pojmenovaná Direttissima - je dlouhá 400 metrů a může se pochlubit sklonem 88 procent!

Alpenverein OEAV.CZ Shilthorn

Mürren-Schilthorn je součástí lyžařského regionu Jungfrau. Doprava sem už nemůže být jednodušší – cesta veřejnou dopravou z Interlakenu na start prvního sjezdu ve Wintereggu trvá pouhých 45 minut. 

Lyžařské středisko je od sezóny 2018/19 členem Top4 Ski Pass. Děti do 16 let tedy i zde mohou lyžovat každou sobotu zdarma. V ceně denního skipasu pro dospělé jsou zahrnuty také tři bezplatné skipasy pro děti. A to není vše: prodejny Intersport Rent v Mürren a Lauterbrunnen půjčují dětem bezplatně i lyžařské vybavení.

Informace, plán sjezdových tratí a ceník https://schilthorn.ch/en/Info/Winter

Alpenverein OEAV.CZ Shilthorn

Schilthorn – Mekka freeridu a speedglidingu

Díky pohodlnému výjezdu lanovkou až na vrchol Piz Gloria se svahy této hory mohou pochlubit několika fenomenálními freeridovými lajnami.

Po pravdě, jedná se o tip pro zasvěcené a fajnšmekry, kteří dobře vědí, jaký potenciál tato oblast skýtá. Proto společnost Schilthorn Cableways dlouhodobě spolupracuje se známým místním freeriderem Saschou Schmidem. Eventy jako jsou campy a školení udržují povědomí o zdejších svazích mezi freeridovou komunitou.

Alpenverein OEAV.CZ Shilthorn

Ve freeridu platí jasná pravidla a bezpečnost je vždy na prvním místě. Na Schilthornu byl zřízen checkpoint, kde jsou pravidelně aktualizována doporučení a informace s ohledem na aktuální podmínky.

Stejně tak mají návštěvníci možnost navštívit Avalanche Training Center v Blumentalu a procvičit si používání lavinového vyhledavače v reálných situacích.

Pravidelně jsou organizovány lavinové kurzy a k dispozici je Freeride Map © se všemi informacemi z terénu, které jsou nezbytné pro plánování a absolvování freeridových túr.

Avalanche Training Center - manuál a leták: https://schilthorn.ch/en/Info/Winter#avalanche

Schilthorn – zažijte adrenalin i relaxaci
Alpenverein Schilthorn
Rezervace jízdenek a informace

SCHILTHORN CABLEWAY LTD.
Höheweg 2
CH-3800 Interlaken

 

Cestovní kancelář pro cesty do Švýcarska
Alpenverein Kudrna
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si švýcarských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat