Alpenverein OEAV.CZ Schilthorn

Schilthorn – za fantastickými výhledy nad údolím vodopádů

Vrcholy Eiger, Mönch a Jungfrau tvoří panorama, za kterým se do oblasti Mürren-Schilthorn sjíždí milovníci hor, outdoorových sportů a dobrodružství – vždyť je tato oblast zařazena dokonce na seznam světového dědictví UNESCO!

Výhledy si užijete na turistických stezkách i trasách pro horská kola, vzrušujícím zážitkem je via ferrata nad omračující hloubkou, děti si zamilují dobrodružné hřiště a odměnou pro každého je návštěva otáčivá restaurace Piz Gloria na vrcholku.

Alpenverein OEAV.CZ Schilthorn

Nejprve zážitky, teprve potom relax

Oblíbenou celodenní túrou je panoramatický okruh Grauseeli. Po startu v Mürrenu je první zahřívací metou „rodinný“ vrchol Allmendhubel. Dále stezka strmě stoupá kamenitým terénem k chatě Schilthornhütte. V zimě je tato pasáž součástí slavného sjezdu INFERNO a v létě součástí běžecké trati INFERNO Triatlonu. Občerstvěte se na chatě a pokračujte údolím Engetal k jezeru Grauseeli. Sestup ke Schiltalpu je strmý a poměrně náročný. Nakonec se vydáte po stezce Northface-Trail do Suppenalpu, odkud zbývá už jen pár výškových metrů zpět do Mürrenu. Okruh lze volitelně zkrátit lanovkou Mürren – Birg.

Podrobné informace 

Výstup na Schilthorn

Vrcholová túra začíná na stanici Birg. Je to poměrně náročný výstup, ale odměnou vám budou dechberoucí výhledy na alpské panorama a třeba i bohatá svačinka Jamese Bonda 007 nebo delikatesní oběd v otáčivé restauraci. 

Podrobné informace

Alpenverein OEAV.CZ Schilthorn

Něco pohodovějšího

Od stanice Birg k jezírku Grauseeli a zpět vám relativně nenáročná túra zabere jen asi 2 hodiny. O to více času můžete věnovat fotografování vrcholů zrcadlících se na hladině jezera. 

Vzrušení na hoře Birg

Stezka v oblacích SKYLINE THRILL obtáčí mezistanici lanovky Mürren - Schilthorn na hoře Birg. Odtud můžete pokračovat stezkou pro dobrodruhy „THRILL WALK“ dolů mezi kolmé stěny impozantního skalního masivu. Jištěni ocelovým lanem si užijete nejrůznější zábavné prvky. Najdete zde několik opravdu hodnotných míst pro fotografování.

Alpenverein OEAV.CZ Schilthorn

Stylově jako James Bond 007

Až se nabažíte oslňujících výhledů z vyhlídkové plošiny na vrcholu Schilthornu, pozve vás BOND WORLD k putování ve stopách tajného agenta 007. Od října roku 1968 do května 1969 byl Schilthorn filmovou kulisou ikonické „Bondovky“ Ve službách jejího veličenstva. Otočný restaurant ve filmu představoval sídlo hlavního padoucha filmu Blofelda a jmenoval se Piz Gloria. Název si podnik ponechal dodnes.  Zážitková výstava v patře popisuje klíčové filmové scény spolu se zákulisními informacemi z natáčení.

Adrenalinový rauš na ferratě 

Milujete výšky a pohled do hloubky vám také nevadí? Pak byste rozhodně neměli minout via ferratu Mürren – Gimmelwald. Tato skvěle jištěná cesta je dlouhá přes 2 km, přičemž klesá více než 300 výškových metrů z Mürrenu do Gimmelwaldu. Především se ale nachází až 600 m nad dnem údolí. A to je skutečný adrenalinový zážitek! 

Podrobné informace

Holiday Pass = veškerá doprava v ceně

Zakoupíte-li si Mürren – Schilthorn Holiday Pass (květen – říjen), nic vám z lákavé nabídky regionu neunikne. Tento lístek opravňuje držitele k využívání všech dopravních zařízení v oblastech Mürren – Schilthorn a Isenfluh s platností 4 nebo 6 po sobě jdoucích dnů.

Schilthorn – zažijte adrenalin i relaxaci
Alpenverein Schilthorn
Rezervace jízdenek a informace

SCHILTHORN CABLEWAY LTD.
Höheweg 2
CH-3800 Interlaken

Cestovní kancelář pro cesty do Švýcarska
Alpenverein Kudrna
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si švýcarských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat