Alpenverein OEAV.CZ Dachstein

Schladming-Dachstein

Region ve Štýrsku plný rozmanitostí a kontrastů

Zažijte rychlé sjezdy i pohodové přestávky na občerstvení. Vychutnejte si výjimečné okamžiky v regionu s mimořádnou pohostinností, skvělou kuchyní 
a širokou nabídkou zimních sportů.

Alpenverein OEAV.CZ Dachstein

Absolutní zážitky nabízí lyžařská houpačka přes čtyři vrcholy nad městečkem Schladming. Jedná seo největší propojenou lyžařskou oblast v regionu, která nabízí celkem 123 kilometrů nepřerušených svahů na úbočí hor Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen a Reiteralm ve Ski Amadé. Ať už se budete prohánět po čerstvě upraveném sněhu nebo odpočívat při rychlé jízdě moderními lanovkami, jedno je jasné – tady srdce lyžařů bije rychleji!

V regionu stojí za to navštívit také několik menších lyžařských středisek: Planneralm, Riesneralm, Galsterberg a spol., které jsou ideální pro rodiny s dětmi a ty, kteří hledají klid
a pohodu, daleko od ruchu větších sousedních areálů.

Centrem klasického lyžování je Ramsau am Dachstein. Na slunné náhorní plošině na úpatí Dachsteinu se nachází více než 220 kilometrů perfektně upravených běžeckých tratí. 
Na samotném Dachsteinu čeká v nadmořské výšce 2 700 metrů jedna z nejdelších ledovcových běžeckých tratí v Alpách. Tu oceňuje i mezinárodní běžkařská elita, která patří mezi pravidelné hosty. Nechybí ani upravené trasy v údolí na mnoha místech regionu, které představují požitek z běžeckého lyžovánív nedotčené přírodě.

Alpenverein OEAV.CZ Dachstein

Upravené dlouhé sjezdovky a nekonečné běžecké tratě nejsou však zdaleka jedinými zimními lákadly regionu Schladming-Dachstein. O zimní zážitky, na které budete dlouho vzpomínat, se postará také sedm sáňkařských drah, stovky kilometrů upravených tras pro sněžnice
a zimní turistiku, vyjížďky na saních tažených koňmi, výlety na fatbike a mnoho dalšího.

Pokud chcete vyzkoušet na sněhu úplně něco nového, fatbike je výborný nápad.

Fatbiky jsou speciálně navržená horská kola, která jsou díky svým extrémně širokým plášťům se speciálním vzorkem naprosto ideální pro jízdu na sněhu. Fatbike se v posledních letech stal pod Dachsteinem módním sportem a nyní je k dispozici celkem osm fatbikových tras všech stupňů obtížnosti, které lze absolvovat samostatně nebo se zkušeným průvodcem v rámci organizovaných fatbikových túr.

Alpenverein OEAV.CZ Dachstein

Kulinářské zážitky na vás čekají v mnoha rustikálních chatách i ve špičkových restauracích
a v útulných hospůdkách v údolí. Ochutnejte šálek horkého kakaa před praskajícím ohněm anebo rakouskou specialitu „Kaiserschmarren“ na sluneční terase.

Zážitek, který vás opravdu potěší!

NAVŠTIVTE SCHLADMING DACHSTEIN
 alpenverein, oeav, Schladming Dachstein, logo
Schladming Dachstein

Mezi impozatními stěnami Dachsteinu, Schladmingskými Taurami a Grimmingem na vás čeká sedm turistických center s rozmanitou nabídkou, štýrskou pohostinností, ubytováním všech kategorií a vlídnou atmosférou.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ PRO CESTY DO RAKOUSKA
 alpenverein, oeav, kudrna, logo
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si rakouských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat