Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko – aktivní dovolená s adrenalinem

Švýcarsko – aktivní dovolená s adrenalinem

Přemýšlíte, kam se vydat přes léto do přírody? Podívejte se blíže při svém plánování na tyto 3 alpské regiony.

Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko – aktivní dovolená s adrenalinem

Národní park Graubünden

Mekkou milovníků jízdy na horských kolech se stává nejvýchodnější část Švýcarska, kanton Graubünden, kde v posledních letech stále vylepšují trasy pro cyklisty na „horácích“ tak, aby uspokojili i ty nejnáročnější jezdce a zaujaly i začátečníky. Hvězdou mezi místními středisky je prázdninový region Davos Klosters, který má pro návštěvníky z Čech ještě velmi příjemnou polohu s dojezdovou vzdáleností cca 7 hodin. A kdo by nechtěl cestovat autem, může zvolit přímý noční vlak Praha – Curych a kolo si na místě půjčit. Samozřejmě je tu i spousta možností pro pěší turistiku, ale v létě jsou tu hlavním lákadlem jedinečné traily pro bikery. Přizpůsobena je i nabídka ubytování – kromě apartmánů a tradičních hotelů je právě bikerům určena řada hotelů Mountain Hotels, která nabízí v různých cenových relacích skvělé ubytování pro vás i vašeho jednostopého miláčka, který si také zaslouží jedinečnou péči.

Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko – aktivní dovolená s adrenalinem

Region Jungfrau

Region Jungfrau patří s proslulou trojicí vrcholů Eiger, Mönch a Jungfrau k ikonám Švýcarska. V centru oblasti, městečku Interlaken, potkáte sice zase už davy turistů, což platí i pro výjezd na nejvýše položenou železniční stanici Evropy, Jungfraujoch – Top of Euroep, ve výšce 3.454 m n. m., ale jakmile se vzdálíte od hlavní turistické linky, můžete si nádhernou přírodu vychutnat v klidu. Vedle nepřeberné nabídky pro pěší turisty, které okouzlují zejména výhledy na okolní ledovce a strmé stěny, si tu můžete dopřát i několik speciálních zážitků. Nad Grindelwaldem leží First, kam se dopravíte lanovkou, která je rovněž v portfoliu Jungfraubahnen, nebo i pěšky z Grosse Scheidegg. Nenechte si ujít procházku po ochozu obepínajícím First k vyhlídkové terase zavěšené nad údolím. Dolů se pak můžete spustit jako orli zavěšení na laně původní lanovky nebo si sjet úsek na motokárách či koloběžkách. Další paletu adrenalinových zážitků nabízí Schilthorn. Na samotném vrcholu Piz Gloria se setkáte doslova na každém kroku s postavou Jamese Bonda, připomínající, že právě zde se natáčela proslulá zimní bondovka V tajných službách Jejího Veličenstva. Nechybí ani malé interaktivní muzeum a Burger 007. Mezistanici lanovky Birg, která je umístěna na masivním skalním pilíři obepíná průhledný chodník, kde se můžete projít nad 400 m hlubokou propastí a poslední část dokonce prolézt sítí. Z další mezistanice, z Mürrenu, si lze vyzkoušet paragliding. Při přeletu ostré hrany skalní stěny nad údolím Lauterbrunnenu se vám zatají dech a pak si vychutnáte let podél vodopádu. U Mürrenu najdete také jednu z oblíbených ferrat určenou těm, kteří se nebojí kolmých skalních stěn.

Alpenverein OEAV.CZ Švýcarsko – aktivní dovolená s adrenalinem

Aletsch Arena

Možnost projít se po ledovci se nenabízí často. V oblasti Aletsch Arena si tento zážitek ale můžete dopřát v doprovodu horského vůdce, tedy bezpečně. Aletschský ledovec je největší alpský ledovec, dosahující délky 20 km a nejkrásnější výhled na něj je právě z Jungfraujochu nebo z vesniček bez automobilového provozu regionu Aletsch Arena. Pokud se budete chtít vydat na dvoudenní přechod, pak je třeba nastoupit právě z oblasti Jungfrau, ubytování je v Konkordiahütte nad ledovcem a sestoupíte až k Aletsch Areně. Jednodenní výlety se pořádají právě z Aletsch Areny. Zblízka tak budete obdivovat séráky, ledovcová jezírka i nebezpečné trhliny

OBJEVUJTE ŠVÝCARSKO
alpenverein oeav edelweiss švýcarsko
Švýcarsko na jedno kliknutí

Bližší a aktuální turistické informace o Švýcarsku naleznete na webu MojeSvycarsko.com, kde si také můžete objednat tištěné mapy a brožury zdarma k zaslání poštou. Nezapomeňte sdílet vaše zážitky ze Švýcarska na Instagramu s hashtagem #MojeSvycarsko – ty nejzajímavější fotografie budou uveřejněny v nadcházejícím vydání tištěného magazínu SWISSmag. 

CESTOVNÍ KANCELÁŘ PRO CESTY DO ŠVÝCARSKA
alpenverein oeav.cz edelweiss ck kudrna
CK Kudrna

S Kudrnou si švýcarských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Katalog zájezdů

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat