Alpenverein OEAV.CZ Davos Klosters

Tři nová parkoviště pro karavany v Davosu a soutěž o Šampiona výhledů

Kanton Graubünden je z České republiky nejsnáze dosažitelným regionem Švýcarska. Naštěstí pro nás zde najdeme nepřeberné množství turistických a cyklistických tras. Není náhodou, že k nejpopulárnějším střediskům patří Davos Klosters. Novinkou na letní sezónu je aplikace #Šampion výhledů. Majitelé obytných aut a karavanů navíc jistě ocení tři nová parkoviště, kde mohou legálně zaparkovat.

Alpenverein OEAV.CZ Davos Klosters

Výstupy na vrcholy na vyhlídkovém mistrovství „Davos Klosters“

Přívlastek „Sport Unlimited“ je v Davos Klosters dotažen do detailu. Rozmanité okolí vždy lákalo hosty. Letos si návštěvníci užijí výstupy na atraktivní vrcholy dvojnásob – samozřejmostí jsou fantastické výhledy, motivaci k výstupům poskytne aplikace  #Aussichtsmeister. Pěší turistika tak bude dvakrát zábavnější. Co vrchol, to body do sbírky.

V okolí Davosu je vytipováno 60 vrcholů, v okolí Klosters dalších 40. Počet bodů se liší podle stupně obtížnosti výstupu. Každý bod má hodnotu 50 centimů a lze jej vyměnit v prázdninovém obchodě za různé kvalitní výrobky. Pokud člověk dosáhne všech 100 bodů za výhledy, je korunován oficiálním „Šampionem výhledů“. Tento úspěch bude náležitě odměněn: kromě trofeje pro šampiona výhledu a víkendu v hotelu Walserhuus v bočním údolí Sertig je k dispozici také originální „zápasový“ výroční dres HC Davos včetně podpisů hráčů nebo podepsaný opasek na pití od dvojnásobného olympijského vítěze Daria Cologny.

Jak aplikace funguje?

Chcete-li se zúčastnit, otevřete stránku aussichtsmeister.davos.ch na svém chytrém telefonu (iPhone/Android). Účet se aktivuje vytvořením přihlašovacího jména. Na vyhlídkových místech naskenujete QR kód a sbírejte body. Výzva #Aussichtsmeister začíná 14. června 2021 a trvá do 24. října 2021. 

Podrobnosti naleznete na adrese www.davos.ch/aussichtsmeister.

Alpenverein OEAV.CZ Davos Klosters

Davos Klosters rozšiřuje nabídku kempů

Obec Davos spouští pilotní projekt kempování na běžných parkovacích plochách. Legálně lze nyní zaparkovat obytný vůz či karavan na těchto místech:

  • Seeparkplatz (25 míst)
  • Pischaparkplatz (40 míst)
  • Restaurant Tschuggen (10 míst)

 
V důsledku pandemie zaznamenalo kempování obrovský rozmach. Oficiální kemp Riner Lodge v Davos Glaris se jednoduše stal příliš malým. Logicky s tím narostlo množství případů zakázaného táboření „nadivoko“. Proto se obec Davos ve spolupráci s destinací Davos Klosters rozhodla nabídku rozšířit a dobře zorganizovat.

Formou pilotního projektu, který potrvá do konce letní sezóny 2021, budou nově vytvořené možnosti otestovány a následně bude učiněn závěr o pokračování, případně rozšíření v letní sezóně 2022.
 
Bylo schváleno celkem 75 nových parkovacích míst, která jsou vyhrazena výhradně pro obytné automobily. Maximální délka pobytu na parkovišti Tschuggen, které má celkem 10 míst, je jedna noc. U Pischy, kde je 40 míst, a u jezera, kde je 25 míst, maximálně tři noci. 

Jak si můžete místo rezervovat a kolik stojí?

Místa si můžete rezervovat od 19. června 2021 v prodejně Davos Klosters Destination holiday. Jejich cena se pohybuje mezi 25 a 30 CHF za noc plus pobytová taxa. 

Další informace o kempování v Davos Klosters: www.davos.ch/camping.

Objevujte Davos Klosters
Alpenverein Davos Klosters
Davos Klosters

Destination Davos Klosters
Talstrasse 41
7270 Davos Platz
Tel. +41 81 415 21 21
info@davos.ch

Cestovní kancelář pro cesty do Švýcarska
Alpenverein Kudrna
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si švýcarských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat