Alpenverein OEAV.CZ Korutany

Kempování uprostřed překrásné korutanské přírody

Na slunečném a vyhřátém jihu Rakouska leží skvělé místo pro aktivní dovolenou pod stanem. Korutany nabízí majestátní třítisícovky, malebné podhůří, průzračně čistá jezera, ale hlavně bezkonkurenční množství slunečných dní, které přímo vybízejí k zážitkovému nocování v některém z více než stovky místních skvěle vybavených kempů.

Chcete-li být na dovolené opravdu v kontaktu s přírodou, zapomeňte na hotely a penziony. Ten správný pocit svobody si vychutnáte při usínání i probouzení za zvuků přírody, při ranním usrkávání kávy ve spacáku a podvečerní koupeli v některém z teplých korutanských jezer. Kempy mají v Korutanech zpravidla skvělou polohu uprostřed malebné krajiny a dá se z nich snadno vyrážet do hor pěšky i na kole.

Alpenverein OEAV.CZ Korutany

Turistka bez hranic na Alpe-Adria-Trailu

Trail začíná na úpatí majestátního masivu Grossglockneru, nejvyšší hory Rakouska, a končí
u Jaderského moře. 750 kilometrů, 43 etap a perfektní značení po celé trase vedoucí napříč třemi zeměmi: Rakouskem, Itálií a Slovinskem. 21 korutanských etap má mírnou obtížnost, 
a přesto poutníky provede kolem jasně modrých ledovců, průzračných jezer i zpěněných řeka vodopádů. Jednotlivé etapy se dají absolvovat samo-statně nebo jako jedno či vícedenní túry.

Požitkářský Nockberge Trail

První rakouský celoroční trail, který lze rezervovat on-line, má 125 kilometrů a jde jej projít buď v létě pěšky nebo v zimě na lyžích. Klikatá stezka vede po mírně zvlněných alpských svazích z Katschbergu přes Innerkrems, Turrach, Falkert, Bad Kleinkirchheim až do Seebodenu u Millstätter See. Nockberge Trail je mimo jiné známý pohostinnou atmosférou horských chalup, UNESCO biosférickým parkem Nockberge a výhledy na Vysoké a Nízké Taury, Karnské
i Julské Alpy a Karavanky.

Pohraniční průzkum na Panoramaweg Südalpen

Neznámé pohoří Karavanky, rozlehlé alpské pastviny a respekt budící skalní útvary charakterizují 286 kilometrů dlouhé putování po dálkové trase Panoramaweg Südalpen. 
Trasa zavede poutníky nejen do nádherné přírody, ale i do historie téhle bývalé pohraniční oblasti s Jugoslávíí. I zde si můžete projít jen jednotlivé úseky trasy.

Karnská hřebenovka: dějiny zakonzervované 
ve 2000 m n. m.

Trasa, občas nazývaná „Stezkou míru“ vychází se Sillianu, konči v Arnoldsteinu a měří 
150 kilometrů. Vede přímo po horském hřebenu Karnských Alp na hranici mezi Rakouskem 
a Itálií a je plná rozpadlých zákopů a starých bunkrů z první světové války. Začátek vede náročnějším horským terénem, zbytek trasy je mírnější.

Související článek
Cestování

Dálková trasa Karnská hřebenovka

Pohádková krajina, drsné vrcholy, průzračná horská jezera, romantické chaty a salaše. Touto stručnou...

Alpenverein OEAV.CZ Korutany

Bonusová karta Kärnten Card

Spoustu inspirativních nápadů na výlety vám přinese letní bonusová karta Kärnten Card, 
díky níž můžete zdarma navštívit okolo 120 výletních cílů v celých Korutanech.

Více informací

Alpenverein OEAV.CZ Korutany

Kempy v Korutanech

V regionu najdete více než 100 kempů, které mohou sloužit jako základny pro výpravy do hor, cyklo výlety i odpočinkové body na dálkových trasách. Kemp podle svého gusta si zde najdete opravdu každý, ať už preferuje noc u řeky, jezera či na úpatí Alp, popřípadě v nudistickém kempu. Pokud vás noc pod stanem neláká, většina kempů nabízí i pohodlnější alternativy: apartmány, pohodlné mobilheimy nebo zařízené karavany.

Objednejte si zdarma katalog kempů v češtině

www.camping.at

CESTOVNÍ KANCELÁŘ PRO VAŠE CESTY
 alpenverein, oeav, kudra, logo
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si Alpy užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat