Alpenverein OEAV.CZ Dachstein Salzkammergut

Prázdninový region Dachstein Salzkammergut

Stoupáte krok za krokem a zhluboka vdechujete svěží horský vzduch. Jen málo věcí je tak naplňujících jako pocit štěstí a spokojenosti, když se ocitnete na vrcholu a necháte pohled klouzat po hřebenech hor a okolní přírodě. Není proto divu, že do Alp míří stále více sportovních nadšenců, rodin a milovníků zážitků. Nemusíte však cestovat nikam daleko: v prázdninovém regionu Dachstein Salzkammergut máte nadosah ruky hory i jezera tvořící nádhernou přírodní scenérii.

Více než 700 km pěších stezek, síť přibližně 800 km cyklotras a pestrá nabídka via ferrat pro děti, začátečníky i opravdové experty láká k outdoorovým dobrodružstvím a nezapomenutelným horským zážitkům. Mezi městy Bad Goisern am Hallstättersee, Hallstatt, Gosau am Dachstein a Obertraun se rozprostírá oblast, která se vyznačuje téměř nedotčenou přírodou a světoznámou historií – tak působivou, že byla zapsána na seznam světového dědictví UNESCO.

Alpenverein OEAV Salzkammergut

Zajištěná cesta s nebeským žebříkem

Skála pod nohama poskytuje bezpečnou oporu, zatímco adrenalin proudí vaším tělem – ať už při volném lezení nebo na via ferratách, vzrušení z pohybu ve vertikále se zvětšující se vzdáleností od země je jisté. Jednou z největších atrakcí regionu je zajištěná cesta Donnerkogelsteig. Mezi Zwieselalmem a vrcholem Donnerkogelu zdolávají milovníci adrenalinu ve dvou úsecích 1 100 výškových metrů dělících nástupu Gablonzer Hütte a vrchol Großer Donnerkogelu. TOP atrakcí je 40 metrů dlouhý, volně se vznášející nebeský žebřík, který nabízí jedinečný výhled na okolní horské panorama až ke Großglockneru v dálce.

Na štrúdl přes vrchol Kalmberg

Dáváte-li raději přednost výstupům na vrcholy po turistických stezkách, vyrazte na Hoher Kalmberg. Svěžími alpskými pastvinami a hustými lesy se dostanete nahoru, jejíž silueta má tvar indiánské hlavy. Cestou minete jeskyni Kalmooskirche, v níž se v době reformace konaly protestantské bohoslužby. Dodnes toto místo vyzařuje neuvěřitelnou energii, kterou pocítíte, když si v pološeru jeskyně na chvíli sednete. Na vrcholu budete mít přírodní krásy regionu jako na dlani.

Čerstvě upečený štrúdl na chatě Goisererhütte ve výšce1 592 m na vás bude čekat jako zasloužená odměna.

Alpenverein OEAV.CZ Dachstein Salzkammergut

Kulinářské zážitky na horách

Ať už se jedná o domácí štrúdl nebo vydatnou svačinu, v chatách podél turistických tras vás stylové restaurace se svými rustikálními interiéry a stinnými zahrádkami budou lákat na skvělé občerstvení. Každý si zde najde své místo k hodování: nejen na horských chatách, ale také v útulných vesnických hostincích s oceněním „Hauben“ (obdoba Michelinských hvězd). Tradiční rakouská jídla jsou připravována moderním způsobem, s velkou pečlivostí a z těch nejlepších regionálních surovin. Obsluha se stará o hosty s takovou péčí, že okamžitě pocítíte vřelé přijetí daleko od domova. Jednoduše útulné a domácí!

Ručně a „od srdce“ vyrobené dárkové sady

Díky spolupráci s našimi regionálními výrobci dáváme návštěvníkům možnost ochutnat domácí výrobky ze surovin vypěstovaných v Rakousku i přímo v oblasti Dachstein Salzkammergut. Pestrou skladbu dárkových balení tvoří například čajové směsi, hořčičný kaviár, domácí džemy či uzenářské speciality. Všichni výrobci mají jedno společné: jejich výrobky jsou zhotoveny ručně a přímo OD SRDCE.

Alpenverein OEAV Salzkammergut
Zažijte zimu v oblasti Dachstein
 alpenverein, oeav, dachstein, logo
Prázdninový region Dachstein Salzkammergut

Kirchengasse 4, 4822 Bad Goisern u Hallstattského jezera
T: +43 5 95095
info@dachstein-salzkammergut.at
www.dachstein-salzkammergut.at

CESTOVNÍ KANCELÁŘ PRO VAŠE CESTY
 alpenverein, oeav, kudrna, logo
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si rakouských Alp užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat