Alpenverein edelweiss OEAV.CZ dolní rakousko

Zima v Dolním Rakousku

Potěšení z lyžování pro všechny 

Ať už jsou vaše schopnosti a preference v oblasti zimních sportů jakékoliv, lyžařská střediska v Dolním Rakousku mají v rukávu tu nejlepší lyžařskou nabídku pro začátečníky i pokročilé. Celkově 20 lyžařských areálů, přibližně 100 vleků a 200 kilometrů sjezdovek jsou zárukou lyžařského požitku pro malé i velké.

Pro pobyt s malými dětmi je ideální rodinný lyžařský areál St. Corona am Wechsel. Nabízí zábavní park, zimní hřiště i speciální vleky pro nejmenší. Lyžařské areály Mostviertel Annaberg, Lackenhof-Ötscher a Göstling-Hochkar jsou také oblíbeným cílem rodin i seniorů. 

V Ybbstalských Alpách vás čeká rozmanitá a náročná zimní dovolená hned v několika lyžařských oblastech – Lackenhof-Ötscher a Göstling-Hochkar, Maiszinken v Lunz am See, Königsberg v Hollensteinu an der Ybbs a Forsteralm v Gaflenzu. Vysokohorský Mitterbach zaujme svými nejstrmějšími přírodními svahy a snowparkem pro vášnivé freestylisty. Lyžařský areál Mönichkirchen-Mariensee nabízí nejen spoustu sjezdovek včetně funparku, ale také možnost nechat se při jízdě natočit a později si záznam zdarma přehrát. Zauberberg am Semmering je díky nočnímu osvětlení ideální také pro večerní lyžování nebo sáňkování.

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ dolní rakousko lyžování

Běžkování: pro tělo i duši

Vyrazte na běžkách do zasněžených luk, projíždějte idylickými lesy a udělejte něco dobrého pro tělo i duši. Ideální jsou pro to dolnorakouské běžecké trasy, kterých je ve Waldviertelu, Mostviertelu a Vídeňských Alpách celých 800 kilometrů.

Běžecké lyžování je stále oblíbenější, protože šetrně trénuje naši kondici a současně umožňuje si skutečně odpočinout v klidu přírody. Lákají vás běžky, ale ještě jste na nich nestáli? Využijte tříhodinového běžkařského workshopu, během kterého se naučíte vše podstatné. 
 

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ dolní rakousko běžky

Zimní turistika na sněžnicích anebo i bez nich

Hosté, kteří rádi odpočívají aktivně, mohou v Dolním Rakousku prozkoumat nespočet zimních turistických stezek. Díky rozmanitým trasám, zajímavým výhledům a nádherným přírodním scenériím jsou všechny regiony Dolního Rakouska ideálními cíli i v zimních měsících.

Výlety na sněžnicích jsou dalším skvělým způsobem, jak si vychutnat kouzlo zimy, odpočinout si od každodenního života a načerpat energii v přírodě. K túrám na sněžnicích je obzvlášť vhodná náhorní plošina Rax ve Vídeňských Alpách, kam návštěvníky vyveze lanovka Rax během několika minut. Víte, že se jedná o nejstarší lanovku v Alpách?

Sněžnice si vezměte s sebou také do oblastí Waldviertelu a Mostviertelu, kde najdete další spoustu tras, které k vycházkám přímo vybízí.

Související článek
Cestování

Horské chaty v Dolním Rakousku zvou k návštěvě

Takže: zhluboka se nadechnout a vzhůru do dolnorakouských hor! Žádná přeplněná koupaliště, dopravní...

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ dolní rakousko sněžnice

S hebkým doprovodem zvířátek

V Dolním Rakousku si „pomalost zimy" nejlépe vychutnáte ve společnosti zvířat. Ve Waldviertelu je to možné na hned na několika místech. Pod zimním waldviertelským sluncem si můžete udělat procházku po loukách a lesích s alpakami nebo osly. Zvířecí dobrodružství však můžete zažít po celém Dolním Rakousku: zábavné oslí dobrodružství čeká rodiny s dětmi v Podunají, projížďka na saních tažených koňmi zasněženou krajinou v Mostviertelu a ve Waldviertelu si dokonce zapřáhnete husky. Některé zoologické zahrady jsou otevřeny celoročně, například Zoo Haag, Ernstbrunn Wildlife Park (o víkendech) nebo Buchenberg Adventure Park.

Více informací najdete na: www.dolni-rakousko.info/zima 

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ dolní rakousko alpaka
Alpenverein edelweiss OEAV.CZ dolní rakousko mapa
NAVŠTIVTE DOLNÍ RAKOUSKO
https://www.dolni-rakousko.info/zima-v-dolnim-rakousku
Dolní Rakousko
Svěží dovolená překvapivě blízko.

Inspirujte se výjimečnými volnočasovými tipy z prázdninového regionu Dolní Rakousko.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ PRO VAŠE CESTY DO RAKOUSKA
alpenverein oeav.cz edelweiss ck kudrna
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si Alpy užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat