Alpenverein OEAV.CZ Korutany Dálkové turistické trasy

Dálkové turistické trasy na slunečné straně Alp

Korutany jsou odjakživa známé jako země hor a pěší turistiky, a to díky rozmanité přírodě, zeleným kopcům, tyrkysovým jezerům jako stvořeným ke koupání a horským hřebenům, jimž vévodí nejvyšší hora Rakouska Großglockner (3 798 m).

Mírné jižní podnebí láká na horské túry od začátku léta až do zlatavě zbarveného podzimu. Při každé zastávce na občerstvení si vychutnáte kulinářskou rozmanitost alpsko-jadranské kuchyně. Výtečné regionální speciality vás ohromí, ať už zavítáte k majiteli tradiční horské chaty, který vám při servírování vydatného oběda bude vyprávět příběhy o místních zvycích anebo se ubytujete v některém z certifikovaných partnerských podniků Natur Aktiv.

Vybrali jsme pro vás pět nejzajímavějších dálkových tras, s nimiž slunný jih Rakouska poznáte bez ohledu na to, zda vás lákají náročnější túry anebo spíše pohodovější procházky. Každá z nich se dá projít celá, po částech nebo jen po jednotlivých etapách, na přání i s převozem zavazadel a dopravou. Nezapomenutelné setkání s přírodou, nádhernými výhledy i kulinářská překvapení přinese každá z nich.

www.korutany.com/turistika

korutanské dálkové trasy
Alpenverein OEAV.CZ Alpe Adria Trail
Alpe Adria Trail
propojení tří zemí a kultur

Čísla týkající se trasy Alpe Adria Trail hovoří sama za sebe. Trasa, na které poznáte tři země a jejich kulturu, se dělí na 43 etap o délce 750 kilometrů s celkovým převýšením až 52 000 výškových metrů.

korutanské dálkové trasy
Alpenverein OEAV.CZ Karnischer Höhenweg
Karnischer Höhenweg
návrat do historie na Karnské hřebenové stezce

Trasa vychází se Sillianu, měří 150 kilometrů a vede do Arnoldsteinu. V závislosti na tom, jak si rozdělíte etapy, ji zdoláte za osm až jedenáct dní. Karnská hřebenová stezka je symbolicky přezdívaná „Via della pace – cesta míru“.

korutanské dálkové trasy
Alpenverein OEAV.CZ Nockberge Trail
Nockberge Trail
vysokohorská trasa s krásnými výhledy

Nockbergský trail prochází v osmi denních etapách a v přibližně 128 kilometrech po oblých hřebenech a zelených vrcholcích pohoří Nockberge. Začíná v Katschbergu a vede přes horská střediska Innerkrems, Turracher Höhe, Falkert a Bad Kleinkirchheim k jezeru Millstätter See.

korutanské dálkové trasy
Alpenverein OEAV.CZ Panoramaweg Südalpen
Panoramaweg Südalpen
objevte slunnou stezku Jižní Alpy

Na trase rozdělené do 20 denních etap, o celkové délce 286 kilometrů uvidíte tajemné pohoří Karavanky, rozlehlé alpské pastviny a magické skalní útvary jsou typické pro tuto sluncem zalitou trasu na jihu Korutan.

korutanské dálkové trasy
Alpenverein OEAV.CZ Tauernhöhenweg
Tauernhöhenweg
překročte hlavní alpský hřeben

Trasa je považována za jednu z nejlepších mezi vysokohorskými cestami. 60 kilometrů nejvyššími partiemi Vysokých Taur, což je impozantní pohoří a současně největší národní park Rakouska chránící nedotčenou horskou přírodu.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat