Alpenverein edelweiss OEAV.CZ Dachstein Salzkammergut

Prázdninový region Dachstein Salzkammergut

Stoupáte krok za krokem a zhluboka vdechujete svěží horský vzduch. Jen málo věcí je tak naplňujících jako pocit štěstí a spokojenosti, když se ocitnete na vrcholu a necháte pohled klouzat po hřebenech hor a okolní přírodě. Není proto divu, že do Alp míří stále více sportovních nadšenců, rodin a milovníků zážitků. Nemusíte však cestovat nikam daleko: v prázdninovém regionu Dachstein Salzkammergut máte na dosah ruky hory i jezera tvořící nádhernou přírodní scenérii. 

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ Dachstein Salzkammergut

Více než 700 km pěších stezek, síť přibližně 800 km cyklotras a pestrá nabídka via ferrat pro děti, začátečníky i opravdové experty láká k outdoorovým dobrodružstvím a nezapomenutelným horským zážitkům. Mezi městy Bad Goisern am Hallstättersee, Hallstatt, Gosau am Dachstein a Obertraun se rozprostírá oblast, která se vyznačuje téměř nedotčenou přírodou a světoznámou historií – tak působivou, že byla zapsána na seznam světového dědictví UNESCO. 

Zajištěná cesta s nebeským žebříkem

Skála pod nohama poskytuje bezpečnou oporu, zatímco adrenalin proudí vaším tělem – ať už při volném lezení nebo na via ferratách, vzrušení z pohybu ve vertikále se zvětšující se vzdáleností od země je jisté. Jednou z největších atrakcí regionu je zajištěná cesta Donnerkogelsteig. Mezi Zwieselalmem a vrcholem Donnerkogelu zdolávají milovníci adrenalinu ve dvou úsecích 1 100 výškových metrů dělících nástup u Gablonzer Hütte a vrchol Großer Donnerkogelu. TOP atrakcí je 40 metrů dlouhý, volně se vznášející nebeský žebřík, který nabízí jedinečný výhled na okolní horské panorama až ke Großglockneru v dálce.
 

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ Dachstein Salzkammergut

Na štrúdl přes vrchol Kalmberg

Dáváte-li raději přednost výstupům na vrcholy po turistických stezkách, vyrazte na Hoher Kalmberg. Svěžími alpskými pastvinami a hustými lesy se dostanete na horu, jejíž silueta má tvar indiánské hlavy. Cestou minete jeskyni Kalmooskirche, v níž se v době reformace konaly protestantské bohoslužby. Dodnes toto místo vyzařuje neuvěřitelnou energii, kterou pocítíte, když si v pološeru jeskyně na chvíli sednete. Na vrcholu budete mít přírodní krásy regionu jako na dlani. 
Čerstvě upečený štrúdl na chatě Goisererhütte ve výšce 1 592 m na vás bude čekat jako zasloužená odměna.

Kulinářské zážitky na horách

Ať už se jedná o domácí štrúdl nebo vydatnou svačinu, v chatách podél turistických tras vás stylové restaurace se svými rustikálními interiéry a stinnými zahrádkami budou lákat na skvělé občerstvení. Každý si zde najde své místo k hodování: nejen na horských chatách, ale také v útulných vesnických hostincích s oceněním „Hauben“ (obdoba Michelinských hvězd). Tradiční rakouská jídla jsou připravována moderním způsobem, s velkou pečlivostí a z těch nejlepších regionálních surovin. Obsluha se stará o hosty s takovou péčí, že okamžitě pocítíte vřelé přijetí daleko od domova. Jednoduše útulné a domácí!
 

Alpenverein edelweiss OEAV.CZ Dachstein Salzkammergut

Ručně a „od srdce“ vyrobené dárkové sady

Díky spolupráci s našimi regionálními výrobci dáváme návštěvníkům možnost ochutnat domácí výrobky ze surovin vypěstovaných v Rakousku i přímo v oblasti Dachstein Salzkammergut. Pestrou skladbu dárkových balení tvoří například čajové směsi, hořčičný kaviár, domácí džemy či uzenářské speciality. Všichni výrobci mají jedno společné: jejich výrobky jsou zhotoveny ručně a přímo OD SRDCE.

Více informací o regionu najdete na webových stránkách.

Související článek
Horské sporty

4 ferraty v oblasti Hallstattu, které si nesmíte nechat ujít

Zeptali jsme se místních, které cesty bychom si neměli nechat ujít, když přijedeme do oblasti...

Objevujte Dachstein Salzkammergut
alpenverein oeav edelweiss Dachstein Salzkammergut
Prázdninový region Dachstein Salzkammergut

Kirchengasse 4, 4822 Bad Goisern u Hallstattského jezera
+43 5 95095
info@dachstein-salzkammergut.at

CESTOVNÍ KANCELÁŘ PRO VAŠE CESTY DO RAKOUSKA
Alpenverein edelweiss OEAV.CZ ck kudrna
CK Kudrna
cestovka s duší

S Kudrnou si Alpy užijí i ti nejvíce nároční, a to ze všech možných úhlů. Uspokojíme ty, kteří touží po jednodenních výletech i vícedenních trecích, pohodových cyklotrasách, i pekelných sjezdech – na kolech i na skialpech, či si vylézt ferraty s nádhernými výhledy.

Staňte se členem
Alpenvereinu

Využívejte skvělé pojištění nejen do hor s řadou dalších výhod.

Z aktuálního dění

Také by vás mohlo zajímat